3 cele mai frumoase strazi londoneze

In ciuda preferintelor celor mai multi turisti, care aleg sa bifeze cateva puncte celebre, Londra ofera o multime de posibilitati de vizitare. In cateva ore...ai vazut si Tower Bridge, si Trafalgar Square, si Buckingham Palace. Doar nu vrei sa fie singurele lucruri pe care le-ai facut acolo, nu te poti intoarce acasa spunand ca ai vizitat Londra (sau, dupa caz, alte orase).

In Londra exista atat de multe de facut si vazut! Iar unul dintre lucrurile care te vor ajuta sa o descoperi indeaproape, cu spiritul sau aparte, este explorarea strazilor. Mergi cat mai mult pe jos si, pe cat posibil, ai grija sa nu ratezi cateva dintre cele mai frumoase strazi ascunse de obiectivele turistice standard.

Lancaster Road, Notting Hill ( statie de metrou Ladbroke Grove )

O plimbare in aceasta zona iti va face ziua mai frumoasa si mai...colorata. Strada este o adevarata poveste, cladirile specifice sunt spectaculoase, daca esti pasionat, evident, iar viata care se ascunde dincolo de perdelele diafane de la ferestre...te va atrage ca un magnet. Lancaster Road este armonie perfecta intre stil, culoare si arhitectura.

Foto. Pinterest






































Heath Street ( metrou Hampstead )

Inchide ochii si intoarce-te putin in timp, in anii 70. Imagineaza-ti masinile vechi, tinutele elegante si muzicienii care canta pe la cate un colt de strada. Cam asta vei regasi, intr-o maniera sau alta, pe Heath Street. Plimbarea prin ploaie ii ofera si mai mult farmec, asa ca nu sta in casa, ia o umbrela si inspira adanc istoria.

Foto. Pinterest







































Holland Park Mews ( metrou Holland Park  )

Ai putea sa te asezi pe scarile unei case si sa nu mai vrei sa pleci de acolo. Cam asta iti transmite straduta ingusta - cu cladiri din piatra, cu ferestre mici si usi colorate, dar mai ales atmosfera pe care o regasesti colo.Vei strabate strada cel putin de doua-trei ori, dus-intors, doar pentru a te asigura ca nu ratezi niciun detaliu.

Foto. Pinterest







































Eu am stat in Shepherd's Bush, un cartier foarte dragut, cochet, boem, intr-o casa sublima, m-am simtit exact ca in povesti. In mod normal..nu te duci in zona, tocmai de-asta vreau sa o trec pe lista. E un cartier tipic englezesc, cu o multime de strazi pe care te poti plimba ca un visator.

Foto. Pinterest







































Lista poate fi infinita, sunt multe de vazut, chair daca se aseamana, insa pe acestea nu ar trebui sa le ratezi. Londra e o poveste pe care trebuie sa o citesti rand cu rand, nu te poti opri la fotografii. Mergi pe jos, exploreaz-o, fiecare colt are o istorie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?