10 lucruri simple pe care sa le faci in viata


Viata e imprevizibila si nu exista, contrar credintelor multora, o ordine a evenimentelor in care aceasta trebuie sa se desfasoare. Practic…viata e o calatorie in care trebuie sa experimentezi permanent si sa devii cea mai buna a ta, sa te ingrijesti de tine si sa te obligi sa pastrezi cercul vietii deschis, sa nu te inchizi, sa nu te blochezi in rutina si in prejudecati.

 Vezi 10 lucruri simple pe care sa le faci in viata


Calatoreste in jurul lumii. Incepe prin a face o lista cu destinatiile in care iti doresti sa aungi, apoi intereseaza-te despre ce alte destinatii sunt usor de accesat din locurile in care iti doresti sa mergi. In felul acesta…descoperi mereu mai mult!


Schimba viata cuiva. Nu e niciodata prea tarziu sa ajuti o persoana sa isi schimbe viata. O vorba,o mana de ajutor, un impuls motivational..multe detalii marunte,
care nu te costa nimic, ii pot transforma cuiva viata in bine.

Foto.Pinterest


 Transforma-ti pasiunea in cariera. Toti avem vise pentru viitorul nostru, insa, din pacate, nu intotdeauna visele se concretizeaza. Poate ajungi sa faci cu totul altceva decat iti doresti, insa important este sa nu uiti niciodata ca lucrurile se pot schimba radical. Poti oricand sa devii cofetarul de succes sau pictorul care ti-ai dorit sa fii intotdeauna. Totul e sa nu renunti si sa iti gestionezi atent timpul si nevoile, si sa ai un plan bine pus la punct.

Ofera timp pretios familiei si prietenilor. Nu exista sunt ocupat, nu am timp, am uitat, nu mi-a stat gandul acolo. Cand cineva iti spune ca nu a avut timp, e bine sa stii ca totul tine de prioritati. Cand un lucru\om conteaza...gasesti o colutie. Cand nu, gasesti o scuza. Fa-ti timp pentru cei dragi. Timpul petrecut cu ei este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face in viata.

Fa saptamanal un lucru de care ti-e teama. Se numeste experimentare, depasirea limitelor, dezvoltare personala, iesirea din zona de confort. Si este un lucru excelent, care te face sa te simti viu.

 


Fa voluntariat. Voluntariatul este o cale extraordinara de a-ti oferi serviciile, talentele, abilitatile si ajutorul. Poti ajuta intr-un 
domeniu care te intereseaza, intr-un domeniu in care iti doresti sa iti incepi cariera sau, pur si simplu, poti sa te implici acolo unde e mai mare nevoie de ajutor si sa aduci un plus in viata cuiva.

Invata o limba straina. Daca te grabesti sa spui ca oricine vorbeste macar o limba straina, sa stii ca nu e deloc asa. Indiferent de varsta, sa inveti o limba straina e un lucru extraordinar. Nu numai ca iti ofera mai multa incredere in tine, dar e un test care iti demonstreaza ca varsta e doar o cifra, nu un impediment in calea a ceea ce iti doresti. Te poti imbunatati permanent.

Fa o plimbare cu barca pe fiordurile norvegiene. In putine alte momente o sa intelegi mai bine sentimentul de libertate. Incearca si saritura cu parasuta! Eu am in plan simularea de zbor.


Pleaca intr-o calatorie initiatica. Mergi in India sau in Indonezia, rupe-te de toate si nu te intoarce mai curand de o luna. Inscrie-te intr-un program de dezvoltare spirituala, regaseste-te, cauta-te, incapataneaza-te sa te descoperi cu adevarat, sa afli cine esti in cea mai pura forma a ta, sa fii sincera cu tine, sa descoperi ce faci cu adevarat pentru sufletul tau…si ce faci pentru a implini asteptarile sociale. Nu te intoarce de acolo pana cand nu ai lasat in urma toate mastile, pana cand nu esti sigur ca te-ai descoperit si dispus sa incepi o noua viata, una in care sa traiesti autentic.


Nu inceta sa te lupti sa fii mai bun!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?