Perfect sau fericit?

Te trezesti in fiecare zi si iti construiesti planuri si ambitii fara temei real: vrei sa fii gata la ora fixa, vrei sa ai casa in ordine perfecta, vrei sa fii cel mai bun la job,  vrei tot mai multi bani, vrei o masina noua si o casa mai mare. Vrei sa mai faci cateva cursuri de specializare, nu pentru ca iti doresti, ci pentru ca te-ai putea lauda cu ceva in plus, ai mai avea ceva de demonstrat, iar colegii ti-au spus ca ar trebui sa le faci. Abandonezi cursurile pe care ti le doresti tu, de fapt, si te apuci de ce ti se spune.


Stop! Trage linie! 

Ia-ti cinci minute si fii sincer cu tine: cate dintre lucrurile enumerate mai sus te bucura cu adevarat si pe cate le faci pentru ca „asa trebuie"? Practic, cate lucruri faci pentru ca iti doresti tu?
 Esti un om multumit cu viata sa? 
Cate din lucrurile pe care le faci zi de zi conteaza cu adevarat?
5 lucruri care conteaza cu adevarat in viata 
1. Calatoriile. Nu calatoresti prea mult, este adevarat? Pentru ca nu ai timp, stai la job peste program, in weekend-uri este deranjul prea mare sa pleci pentru o zi, doua, vara nu ai suficienti bani sau, in cel mai fericit caz, pleci cateva zile fara sa mai conteze prea mult unde. STOP. Calatoreste. Investeste-ti banii in amintiri, mergi in locuri care te vor ajuta sa vezi lumea si viata cu alti ochi, bucura-te ca ti-ai cheltuit salariul pe o plimbare pe plaja. Chiar daca te intorci fara bani. In final...nu va conta cat ai muncit, nici cati bani ai strans.
2. Timpul cu familia si prietenii. Nu prea ajungi sa iti vizitezi parintii, acasa te intoci tarziu, prietenilor le spui ca nu ai timp. Practic, daca stai sa te gandesti, pentru tine viata inseamna munca. Nu traiesti, nu ai timp pentru nimic, doar te-ai inchis intr-un birou si vrei ca totul sa fie perfect. STOP. Fa-ti timp pentru prieteni. La final...nu va conta cat de mult ai muncit. Lasa lucrurile si in intarziere, nu ti se va ridica statuie, iar daca ti se mari salariul...nici nu vei avea timp sa te bucuri de el. Viata este altceva decat jobul, timpul investit acolo si banii castigati in plus.
3. Sa te bucuri de lucruri mici. Nu te neglija, nu renunta la pasiunile tale, nu fi zgarcit, nu strange bani daca nu ai cu ei un plan grozav pentru sufletul tau: calatorii, experiente, experimente, distractii, dezvoltare.
4. Sa investesti in ceea ce iti doresti. Trage adanc aer in piept, lasa oboseala, lasa rutina, lasa obiceiurile care nu iti apartin, nu mai prelua sarcinile si opiniile altora, nu trai dupa cum dicteaza altii, nu te angaja sa cresti visele altora, construieste-le pe ale tale!
5. Sa razi. Lumea nu prea mai rade in jur, ai observat? Sunt zambete scofalcite in coltul gurii, zambete ironice, zambete superioare, toata lumea crede a descoperit azi roata, toti au impresia ca ei sunt superiori, toti vor sa se simta importanti si seriosi, rasul e pentru copii, glumele nu-si au locul nicaieri. Chiar si la iesirile organizate in anumite companii, la masa se discuta despre task-uri, mariri de salariu si cearcane dobandite in incercarea de a atinge perfectiunea. STOP. Razi! Organismul care nu primeste o portie sanatoasa de ras pe zi..se imbolnaveste! Razi si fii sanatos si fericit, lasa-i pe ceilalti sa fie perfecti.
Gasesti articolul meu si aici 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?