3 seriale care m-au cucerit (poate iti plac si tie)

Cand aleg sa vad un film, e obligatoriu ca acesta sa indeplineasca patru mari criterii: sa aiba poveste, sa aiba psihologie, sa nu fie previzibil, sa fie scris uluitor de bine. Nu ma intereseaza cliseele, nici filmele care stiu cum se vor termina...inca din primele cinci minute.

Dupa ani buni de filme psihologice, un an de comedii, in care mi-am propus sa experimentez terapia prin ras, si o scurta serie de filme de arta, am dat o sansa serialelor. Si am descoperit 3 seriale care m-au cucerit total. Poate le-ati vazut si voi, iar daca nu, atunci puteti sa le dati o sansa.

Fargo 

Cu un scenariu excelent, gandit si scris fabulos, Fargo imbina comedia neagra cu drama personala si tragedia colectiva. Intamplari neasteptate, rasturnari de situatie imprezivibile, investigatii ale unor crime foarte bine la puse la punct, unele din experienta, altele din nevoie, suspans si puternice accente psihologice. Ai aproximativ zece episoade pe sezon - in care sa iti testezi limitele, umorul si sa inveti cel mai rafinate tactici ale unei investigatii amanuntite. Nu ofer spoilere, nu-mi palce sa povestesc actiunea, sunt doar doua cuvinte care, poate, te vor determina sa ii oferi o sansa (daca nu ai facut-o deja).

Handmaid's tale \ Povestea Slujitoarei

Handmaid's tale e un univers mereu actual.Desi s-ar putea sa fii una dintre persoanele care vor considera actiunea "trasa de par", nerealista sau exagerata, Povestea slujitoarei prezinta, de fapt, o multime de probleme sociale, in cele mai mici amanunte, mereu actuale. Intr-o mai mare sau mica masura, prezentate perfect realist sau putin modificate, faptele contin o realitate pe care unii o traiesc zi de zi, altii au experiemntat-o la un moment dat, iar in Romania...isi are izvor, de ce nu, in multe actiuni ale unor coalitii carora, daca le-ar creste puterea, ar putea transforma viata intr-un cosmar demn de Gilead. Repet, nu ofer spoilere, nu sunt aici sa povestesc filme, fiecare trebuie sa le vada si sa le gaseasca interpretarea proprie. Recomand Handmaid's tale - pentru povestea excelenta, pentru un scenariu foarte bine scris si legat, pentru actori si actorie de 10 +

Breaking Bad 

Breaking Bad prezinta povestea geniului clasic, in jurul caruia se croieste o societate si o lume in care el pare ca nu isi gaseste locul. Cel putin...pana cand un eveniment neasteptat ii schimba viata si ii ofera, in mod ironic, motivatia necesara sa isi schimbe viata si posibilitatea sa isi foloseasca geniul intr-un mod cu totul si cu totul neasteptat. E primul serial care nu a avut previzibilitate si care mi-a provocat dependenta.

Poate le-ai vazut, poate nu, poate ti-au placut, poate nu. In orice caz, daca nu le-ai vazut si vrei mai mult decat o comedie la care sa mananci popcorn, da-le o sansa!




 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?