Tu crezi in miracole?

Terapia Bowen este descrisa ca fiind una dintre cele mai importante descoperiri medicale din medicina de astazi - si considerata de multi ca fiind miraculoasa si una dintre cele mai rapide metode de reducere a durerii si recuperare a vatamarilor corporale! Desi acupunctura,
chiropractica, masajul si reflexoterapia sunt astazi terapii alternative mai cunoscute, Terapia Bowen ramane miracolul medicinei neconventionale. De ce? In primul rand, pentru ca reseteaza corpul pentru a se vindeca, iar in al doilea rand, poate cel mai important, pentru ca ofera ocazia de a fi martor la ceea ce inseamna capacitatea de autovindecare a corpului.

O ancheta a guvernului australian din 1975 - privind practicile alternative de sanatate - a determinat faptul ca Bowen a tratat cu succes uimitor 13000 de pacienti pe an, rezultatand o rata de succes de 80 pana la 85 de procente, de obicei, numai in una sau doua sesiuni.
Pana in prezent, Terapia Bowen este practicata in 36 de tari si predata de peste 25 de ani, oferind peste 20.000 de practicanti instruiti in intreaga lume.
Te invit sa descoperi miracolul din spatele Terapiei Bowen si sa te bucuri de informatii pretioase venite din partea teraputului Alexandru Ivan, intr-un interviu care te va ajuta sa privesti viata cu alti ochi!
 
 In primul rand, va rog sa ne spuneti cateva cuvinte despre dumneavoastra – pentru ca toti aceia care ne citesc sa faca, inainte de toate, cunostinta cu persoana care le dezvaluie informatia pretioasa.
Terapeut Alexandru Ivan: Sunt Alexandru Ivan, terapeut Bowen nivel Master, acreditat de catre Academia de Tehnica Bowen din Australia. Practic aceasta terapie din anul 2008.
 
 Care este povestea intalnirii dumneavoastra cu Terapia Bowen?
Terapeut Alexandru Ivan: Povestea intalnirii mele cu aceasta terapie nu este una tocmai fericita. Am inceput sa invat terapia... dupa ce un membru al familiei mele a fost diagnosticat cu o boala grea. La acel moment, Dumnezeu ne-a scos in cale singura solutie total neinvaziva de stopare si vindecare a bolii. Mobilizarea a fost totala din partea mea - pentru ca sabia ne era deasupra capului. Am ajuns foarte repede la nivelul la care sa pot practica terapia. Ulterior, mi-am dat seama ca aceasta incercare a vietii poate fi transformata intr-o oportunitate: de a ajuta si alti oameni si, de ce nu, de a imi putea castiga existenta mea si a familiei. Partea cea mai frumoasa este ca fac un lucru care imi place foarte mult, iar satisfactia data de rezultatele obtinute este fantastica. Cineva spunea odata ca... la bani suntem postasi, ii luam si ii dam mai departe, in vreme ce bucuria de a-ti ajuta un semen, ramane in sufletul tau.
 
Stiu ca tehnica Bowen este unica. Nu seamana nici cu reflexoterapia, nici cu masajul, asa cum sunt multi necunoscatori tentati sa se grabeasca sa afirme. Bowen este o terapie unica, miraculoasa. In ce consta aceasta?
Terapeut Alexandru Ivan: Nu este nimic din ce ati vazut pana acum. In primul rand, miscarile se fac pe puncte foarte clar prestabilite. Nu se lucreaza in flux continuu ca la alte terapii. Se provoaca anumiti muschi, fascii si ligamente timp de cateva secunde. Se fac seturi de astfel de provocari, dupa care urmeaza o pauza de cateva minute.
In matricea noastra originara exista o stare de sanatate perfecta - pe care poate am pierdut-o in situatii extreme chiar din viata intrauterina. Corpul se va autoscana, va compara starea originara cu starea de acum si va incepe sa vindece zonele afectate. Pauzele au tocmai acest rol de a da timp corpului sa declanseze procesul despre care va spuneam.
 
Cat dureaza o sedinta de Bowen si cui se adreseaza? Exista o categorie anume de varsta careia i se adreseaza – sau poate contraindicatii de care ar trebui ca pacientii sa tina cont atunci cand se gandesc sa aleaga Terapia Bowen?
Terapeut Alexandru Ivan: O sedinta dureaza intre 30 si 60 de minute, se face o data pe saptamana si se adreseaza oricui vrea sa isi  recapete sanatatea. De la nou-nascuti la octogenari, terapia da rezultate uimitoare. Nu are contraindicatii. Este foarte potrivita inclusiv pentru sportivi si femei insarcinate.
 
FemeiaStie.ro: Este Terapia Bowen de ajutor femeilor insarcinate sau celor care se confrunta cu infertilitatea? Cum le poate ajuta?
Terapeut Alexandru Ivan: Pot spune ca este mana cereasca pentru viitoarele mamici. Numai ele stiu ce stari poate avea o femeie insarcinata si la ce "probe" este supusa de natura inainte de a deveni mama. Se confrunta cu stari de multe ori la limita suportabilitatii. In multe cazuri apar dureri de coloana foarte mari. In aceste conditii, terapia poate ajuta foarte mult prin reechilibrarea atat in plan fizic, cat si emotional.
 
Ce afectiuni poate trata Terapia Bowen si de cate sedinte este nevoie pentru a se ajunge la rezultate satisfacatoare?
Terapeut Alexandru Ivan: Terapia da rezultate foarte bune in general. Se bucura de o rata de succes de peste 90%. Are aplicabilitate in majoritatea afectiunilor de natura scheleto-musculara, neurologice, endocrine, autoimune, digestive. Numarul de sedinte depinde de cum raspunde corpul la terapie. Sunt situatii cand dupa cateva sedinte omul isi revine complet. Daca problemele sunt cronice, atunci este nevoie de mai multe sedinte. Ritmul si prioritatile de vindecare sunt date de propriul nostru corp.
 
Ca sa fie totul mult mai clar si accesibil - celor care se bucura acum de aceste informatii, o sa va rog sa ne impartasiti cateva dintre cazurile tratate cu succes de dumneavoastra.
Terapeut Alexandru Ivan: De-a lungul a 10 ani de practica, va dati seama ca m-am intalnit cu situatii extrem de interesante si as avea ce povesti ore intregi fara sa ma repet. Am vazut situatii in care oamenii, dupa ce au apelat la terapia Bowen, si-au rezolvat probleme cu care s-au confruntat si zeci de ani.
Un caz interesant a fost cel al unei doamne care, din cauza spondilozei, avea ameteli groaznice. Problema aparuse cam de 2 ani. Purta guler cervical. Dupa 2 sedinte ma intreaba daca este nevoie sa mai vina. Prima mea intrebare, dupa ce in minte imi aparuse ideea ca doamna sta rau cu rabdarea, a fost sa o intreb daca nu a simtit chiar nici o imbunatatire. Mi-a raspuns senin ca nu mai are nimic... lasandu-ma fara replica.
O alta situatie interesanta este cea a unei doamne cu endometrioza, aflata in pragul operatiei. Avea deja un san extirpat, asa ca nu era deloc incantata de ideea unei noi operatii. Din pacate, endometrul dumneaei ajunsese la 18 mm grosime. Dupa 9 sedinte de terapie Bowen, vine la cabinet si imi povesteste ca in urma analizei radiologice, cea mai mare grosime a endometrului este acum de 8 mm. No comment! Dar sa va spun si despre domni. Unul dintre ei se plangea de probleme la prostata. PSA-ul ajunsese la o valoare de 4,66. Dupa cateva sedinte atinsese fix valoarea de 0,64, adica arata perfect.
Imi vine in minte acum o doamna care dupa un accident vascular ramasese cu o hemipareza. Dupa 20 de sedinte declara entuziasta ca s-a recuperat 100%, lasandu-ma atat pe mine, cat si pe cei care erau in asteptare in receptie, fara cuvinte.
Alt caz cu rezultate ametitoare este al unei adolescente de 15 ani a carei scolioza - cu o deviatie de 50 grade - s-a redus cu 10 grade dupa aproximativ 15 sedinte.
O alta poveste foarte interesanta este a unei doamne cu 2 chisturi ovariene de 9 cm fiecare. Merge periodic in Turcia la o renumita clinica pentru a tine sub control situatia. La ultima vizita, medicul care se ocupa de dumneaei...a speriat-o in prima faza...cu o figura foarte ingandurata. Doamna l-a intrebat ce s-a intamplat, iar acesta, stupefiat, i-a raspuns ca unul dintre chisturi s-a resorbit, iar el nu poate sa dea o explicatie stiintifica la fenomenul aparut – in conditiile in care doamna nu a facut niciun tratament medicamentos in acest sens.
Un domn care nu mai putea sta pe scaun din cauza durerilor de spate, dupa 5 sedinte imi spune ca ii multumeste in primul rand sotiei - care daca nu era asa nativ pisaloaga, nu mai ajungea el la aceasta minunata terapie care l-a scapat de probleme! O alta doamna imi spune ca vrea sa faca un copil, dar nu crede ca va reusi din cauza ovarelor polichistice. Dupa doar 3 sedinte...vine si imi spune ca a ramas insarcinata.
Alt caz: un nou-nascut cu colici. Deja la a doua sedinta era mult mai bine. A facut 3 sedinte si s-a oprit. Este bine merci!
Un domn, ghid turistic: program greu, viata agitata. Rezultatul: dureri mari de coloana si insomnie. Dupa 5 sedinte ma saluta din Madrid cu multumiri ca l-am ajutat sa isi revina total.
Doamna cu un nodul tiroidian de cam 5 cm, care dupa 12 sedinte ajunsese la sub 1 cm, astfel ca nu a mai fost nevoie de operatie - un alt caz care merita mentionat!
 
 Practic, in terapia Bowen… ne putem asteptaoricand la miracole. Este reusita dependenta de credinta pacientului, de increderea sa in terapie, sau Bowen functioneaza oricum?
Terapeut Alexandru Ivan: In fiecare zi vad rezultate care ma uimesc si ma minunez de perfectiunea pe care a pus-o Dumnezeu in corpul nostru, dandu-ne practic posibilitatea sa iesim din situatii critice prin autovindecare.
Avem toate instrumentele necesare vindecarii. Este important sa si vrem sa ne vindecam. Prima conditie este sa venim la terapie. Nu cer nimanui sa creada, ci doar sa nu fie impotriva, pentru ca procesul de reechilibrare sa se desfasoare in ritm normal. Din fericire, cei mai mari sceptici in privinta terapiei devin si cei mai mari promotori ai acesteia. Revelatiile pe care le au sunt de domeniul misticului in multe situatii. Cand descopera ce capacitate de autovindecare salasluieste in ei, pur si simplu isi schimba total optica.
 
Se spune ca se poate vindeca orice boala, dar nu si orice bolnav. Este adevarat? Ce face diferenta intre un caz reusit si unul care nu a avut succes?
Terapeut Alexandru Ivan: Cele mai bune rezultate cu ajutorul terapiei Bowen... se obtin la copii si la animale. Explicatia este simpla: nu isi ingreuneaza procesul de autoechilibrare stand sa analizeze terapia si terapeutul si nici nu isi repeta sistematic, cum fac unii dintre noi, adultii, ca „suntem mult prea bolnavi ca sa ne mai putem vindeca”. Primesc terapia pur si simplu, iar corpul reactioneaza in consecinta.
Este importanta si deschiderea noastra catre terapie si, repet, dorinta de a ne vindeca. De aici apar si diferentele intre a avea si a nu avea parte de insanatosire cu ajutorul terapiei Bowen.
 
 Remediul floral Bach este o alta maniera delicata de a trata anumite tulburari emotionale. Stiu ca dumneavoastra va ocupati si cu acest tip de terapie. Va rog sa ne povestiti cate ceva despre cum functioneaza, cui se adreseaza si la ce ajuta.
Terapeut Alexandru Ivan: La inceputul secolului trecut, un englez doctorul Edward Bach a tras, dupa multe cercetari, o concluzie extrem de importanta: toate problemele noastre de sanatate pleaca din planul emotional.
A impartit aceste probleme emotionale in cateva mari categorii, dupa care a inceput sa caute printre plante ce se potriveste pentru fiecare problema. A pus la punct o metoda de a face tincturi din florile anumitor arbori si plante. Spre finalul vietii a tras linie si, din toate miile de plante pe care le studiase, a lasat 38 care sa acopere toate tipurile de probleme emotionale. Ce fac aceste remedii? Pur si simplu anuleaza traume din trecut, vindecand rani care au dus la schimbarea comportamentului nostru si a personalitatii. Aceste traume, netratate la timp, pot aduce chiar probleme de sanatate in plan fizic. Eu consider ca terapia Bach alaturi de terapia Bowen reprezinta o echipa perfecta, care are ca scop cresterea calitatii vietii oamenilor.
 
 Care credeti ca este cel mai puternic mesaj pe care acest tip de terapii, cum sunt Bowen si Bach, il au de transmis oamenilor, in special celor sceptici, care le refuza si neaga eficacitatea?
Terapeut Alexandru Ivan: Dumnezeu ne iubeste in egala masura pe toti. El ne da posibilitatea vindecarii prin metode simple. Important este sa deschidem ochii pentru a vedea minunile din jurul nostru si a putea beneficia si noi de ele.
In final, pentru cei care cred si isi doresc o schimbare, dar si pentru aceia care, cine stie, se razgandesc - si inceaca sa treaca peste prejudecati, va rog sa ne spuneti unde puteti fi gasit si sa ne oferiti o modalitatea prin care puteti fi contact in vederea unei programari.
Pot fi gasit la Centrul de Terapia Bowen din strada Vaselor, nr 60, et 1, sect 2, Bucuresti.
Programari se pot face la telefon: 0734 841 102 / 0745 068 693.
Mai multe informatii gasiti pe site: www.terapiebowen.ro
 
Multumim pentru timpul acordat, rabdare si informatiile pretioase. Mult succes!
Terapeut Alexandru Ivan: Va multumesc si eu! Sunt convins ca prin munca dumneavoastra reusiti sa dati repere multor oameni aflati la incercare. Aveti o misiune grea, dar foarte importanta si frumoasa.

Am publicat interviul si in revista FemeiaStie.ro. Il gasesti aici  !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?