Breaking Bad - insomnie, chimie si actorie

Uf, am terminat cele cinci sezoane din Breaking Bad. In timp record, daca se poate spune asa. Desi, tinand cont de toate detaliile care defiensc si construiesc serialul..as spune ca... altfel... nici nu te poti uita.

Daca va asteptati sa gasiti spoilere aici...puteti inchide articolul. Niciodata nu ofer spoilere, n-are sens sa stii un" rezumat" al unei povesti care merita timpul si atentia ta, nu vad rostul in a povesti cuiva despre ce "e vorba" intr-un film\serial\roman, etc. Poti, cel mult, sa il atragi prin mici detalii, sa faci recomandari si sa oferi un punct de plecare, suficient de puternic, care sa starneasca interesul celorlalti.

Dar nu spoilere, nu "rezumate", nu explicatii. Asadar...nu va fi un material in care voi povesti Breaking Bad, ci unul in care va ofer cateva motive pentru care merita sa il vedeti.
Desi la inceput am fost sceptica, nu parea deloc genul de film la care sa ma uit, bonus..nu sunt fan seriale, la scurt timp...Breaking Bad a devenit un adevarat drog pentru mine. Si nu numai. Breaking Bad e, fara indoiala, unul dintre cele mai bune seriale produse. Evident...daca poti trece peste prejudecati si poti privi perfectionismul de care da dovada toata lumea care a contribuit la realizarea filmului.

Cinci motive pentru care sa vezi Breaking Bad

Scenariul

Primul motiv pentru care recomand serialul este, categoric, scenariul. Excelent gandit, croit, legat si scris, scenariul este prima garantie a unui produs ulterior bun. Iar Breaking Bad se bazeaza pe un scenariu genial.


Actorie

Multi imi spun ca eu nu ma mai uit la film asa cum o fac ei, ca eu stau sa studiez jocul, actoria, ca invat. Si cam asa e. Imi divizez atentia in doua parti: urmarirea filmului si studiul actoriei. Iar Breaking Bad e mai mult decat o facultate de teatru. Am invatat multe. Tehnic si artistic. Am notat totul, bineinteles, intr-o agenda. Actori care te uluiesc, sky is the limit!

Povestea

Nu numai ca e scrisa genial, dar povestea e geniala in sine. E printre putinele, daca nu cumva primul serial in care nu pot sa prevad urmatoarea miscare. Asta te si determina sa mai vezi un episod. Doar unul. Si iti spui asta cam pana la 3:00-4:00 dimineata.

Incurcaturile


Intr-o situatia precum aceea creata in Breaking Bad, incurcaturile sunt ceva inevitabil. Doar ca nu sunt niste incurcaturi previzibile, cliseistice, la care te astepti, pe care le-ai mai intalnit, superficiale, de umplutura. Nimic nu e de umplutura. Totul e genial. Daca vrei incurcatura la nivel inalt..Breaking Bad iti ofera mai mult!

Arta

Eu nu ma pot uita la filmele romanesti, fie ele seriale, scurt sau lung metraje. Nu ma pot uita, pur si simplu. Sunt lipsite de sens, de poveste, scrise dezastruos, nu au regie, sunt doar niste produse menite sa"fie", sa demonstreze...dar raman de neprivit. Filmele romanesti actuale nu iti ofera posibilitatea sa creezi un personaj, sa lasi in urma o imagine a unui personaj care a ramas intiparit pentru povestea, personalitatea sau actiunile sale. Filmul romanesc e simplu, ieftin, fara personaje. Am spus-o, imi asum totul. Eh, Breaking Bad nu lasa nici macar un personaj descoperit. Fiecare, de la cel care apare o secunda pana la cel care conduce povestea, toate sunt SCRISE  si construite cu o claritate si o complexitate uluitoare. Practic, arta este cuvantul care defineste serialul - dincolo de toate detaliile.

Breaking Bad este o poveste intr-o alta poveste. Daca-l privesti deschis si fara nevoia de a fi un lup moralist, atunci vei putea descoperi complexitatea acestui TOT artistic.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un ceai cu poveste, va rog! BERNSCHUTZ&Co. Tea Hub&more.

Jucarii handmade cu suflet

Aici, Radio Vacanta! Muzica pe care o ascultam in anii '90 pe litoral. Iti amintesti?